ÖZGÜR BEYİN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yaradilis-Izm-Bilim Bagi

Yaradilis-Izm-Bilim Bagi  Empty Yaradilis-Izm-Bilim Bagi

Mesaj  evrensel-insan Çarş. Kas. 10, 2010 3:52 am

Saygideger arkadaslar;

Insanoglu dusunce ve davranisiyla, dogal dusunce ve dogalsallik koken ve temelinin, artik iyice sonunu yasiyor.

Dogal dusuncenin, gerceklestirdigi sistemin ve sundugu yasam ve iliskinin, herturlu; insandisi, insanlikdisi ve insanozaleyhte uclusunun; son zamanlarda ortak ataga gectigi iyice seziliyor.

Once amaci ortaya koyalim. Amac; tum dunyayi yoneten ve yonetilenler diye iki ayri ve biribiriyle bulusturulmaz, kutba ayirmak ve yonetenlerin her turlu sayi azinligini; hem tanrisal, hem dini, hem felsefi, hemde bilimsel; kisaca her koldan iktidara, guc sahipligine, erke, otoriteye v.s. tasiyarak; yonlendirilenler ve yonetilenler cogunlugu onunde TANRILASTIRMAK.

Bu dini girisimle, zaten yapiliyor, tanrisal yanasimdaki; tanriyi negatif kullananlar ve sahiplenenler eliyle, tanri gundemde kaliyor. Emperyalist zihniyet; emek-sermaye, isci-burjuva, diye baslattigi ana ayrimi, bireysel akilciliga kadar indirgiyor, yukumlulukleri, etigi hic ile esitleyip; insanoglunu canavarlastiriyor, bir yandan; bireyci akilcilikla, onlari robotlasstiriyor, herturlu; siddet, baski, teror, ve akliniza gelen insanlikdisi uygulamayi yururlukte tutuyor. Onlari hem koruyor, hem sanki onlara karsi; halki yonlendirenleri koruyor gozukuyor. Kisilere; korku felsefesi uygulayarak; surude kalmasini sagliyor, suruden ayrilmak isteyenleri; cikar temelinde satin aliyor ve kullaniyor. Bireyleri, sanal dunyaya ozendirerek robotlastiriyor. Farkli gibi gorunen izmleri kendi aralarinda savastiriyor, hem destekliyor hem onlara karsiymis gibi gozukuyor, onlarda; yaptiklarinin; antiemperyalist olduguna inaniyorlar. Bu arada; orada burada yayinlattigi "bilimsel" haberlerle; dusunceyi, yok etmeyi, herturlu, DNA, gen, kafatasi, kan, deri, cinsiyet,irk, milliyet, etiksel degerler, sosyal-siyasal-toplumsal degerler v.s. ayrimi mikro temelde koruklemeyi ve sanki ayrilanlari destekler gibi onlara "guven vermeyi" beceriyor.

Bu insanoglunun; kendi basina musallat ettigi; dogal dusunce koken ve temelinin; insanoglunun sayica azinligina yaramasi ve onun kendi amac temelli cikarina yonelik olmasi, artik gun gibi asikar.

Yaratilis, bir yaratan var. Evet, bu azinlik yaratana oynuyor.

Ideolojik, inancsal dogrusallar var. Evet, hepside farkli icerikte, bu yaratana bilincli yada bilincsiz hizmet ediyor, yaratan da; bunlari hem birbiriyle carpistiriyor, hem de carpisanlari besliyor.

Bilim, evet. Ortaya koyduklariyla yaratanin amacina yonelik hareket ediyor.

Bu yaratan ne diyor" Ben sizin yarataniniim. Sizin adiniza dusunurum. Sizdebenim dediklerimi uygularsiniz. Cunku sizi ben dogal olarak; bencil, ayrimci, cikarci, kavgaci yarattim. Ama siz ancak benim istedigim gibi, bunlari uygularsiniz. Ben, yarataniniz olarak; erk, iktidar, guc ve otorite sahibiyim. Sizinde benim bu sahibiyetime boyun egmeniz, kaderiniz. Sizleri, ben; istedigim gbi; bilimimle, felsefemle, herturlu, soyut ve somutlarimla; istedigim gibi yasatirim. Bu dunyada artik benim yonetimimdesiniz. Oteki dunyaya falan da artik gerek kalmadi. yasaminizda, iliskilerinizde, benim kontrolumde, benim; esirimsiniz, kolemsiniz. Boynunuzdaki boyundurugu cikarmaniz mumkun degildir.
Canim ister sizi sevindiririm, canim ister uzerim. Canim ister can yakarim, canim ister huzur veririm. Sizde sadece butun bu yasam ve iliskiye boyun egersiniz v.s." icerikli bir soylemle, bu isi beceriyor.

Bugun, Tanrisal yanasimin her kolunuda, ideolojik inancsal dogrusallarin her birbirinden farkli dogrularinida, bilimin her turlu gelisme yon ve yontemini yonlendirimini ve yonetimini de; tum bilginin kaynagini da, bu emperyalist canavar yaratici olarak uslenmistir.

Bundan tek cikis yolu; yasam ve iliskideki; her dusunce ve davranisimizi; birey bilinciyle; bireysel olarak; insansal-evrensel zemine tasimak ve her bize sunulani bu bilincle nedenleyip-sorgulamak ve otomatikman hic bir sunulani kabul etmemektir. Cunku sonucta, bu canavarin elde ettigi bir tektir. Yani BIREY BILINCINE VARAMAMIS, INSANDISI, INSANLIKDISI VE INSANOZALEYHTE ICERIGININ ICINDE KENDI DOGRULARIYLA, ORADAN BURAYA SAVRULAN KISI.

Ideolojik inancsal dogrusalligin, ICINDE KENDI DOGRUSUNUN IKTIDARINI, GUCUNU, OTORITESINI, CIKARINI VE AYRIMCILIGINI ortaya koymaya calisan kisi, bir izmi"bu benim izmim" diye sahiplenmis, bir -ist takipcisi. Bu takip temelinde; kendi yasam ve iliskisini "unutan" bir kisi. Kendi dogrusunun; iktidar, guc, otorite, ayrimci temelinin; Yaratilisin ogeleri oldugunu goremeyecek kadar kor kisi. Dogallik ve dogal dusuncenin; koken ve temelinin, yaraticilik ogeleriyle ozdes oldugunun farkina varamayan kisi. Bilimin, ortaya koyduklarinin; yaratilisin ogelerine paralel olarak ortaya konuldugunun farkina varamayan kisi.
Kisaca; ona verilen ve ondan istenenlerin; sadece yaraticinin ogelerine paralel oldugunu algilayamayan ve kavrayamayan kisi.

Soru aciktir. YARATICI MI? INSANMI-BIREYMI-?, Hizmet kime, yasam kimin, iliskileri kim organize ediyor, kim dusunuyor, kontrol kimde? v.s. INSANDA MI-BIREY DE MI-? Yoksa; dogalliginin yapilandirilisiyla, ayrimci, cikarci, bencil, iktidar, erk, otorite ve guc sahipligini, her turlu; felsefesi, bilimi, izmleri, inanclari, tanrilari, dogrulari ile oneren YARATICI MI? Secim sizin.

Yaratici artik dunyaya inmis; somut olarak gerceklesmistir. Cunku son kozunu oynamaktadir. Ya o bugune kadar oldugu gibi; galip gelecek ve bunu kalicilastiracak; ya da insanoglu ilk defa tarihinde; ozde insan oldugunun bilincine ve farkina varacak; hem kendi ile hemde kendi turu icinden yarattigi yaraticisi ile, evrensel genislik ve insansal turde amansiz bir savasa girecektir. Secim sizin.

Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
evrensel-insan

- Similar topics